Cum alegi un semineu

By | October 25, 2013

semineul

Stabileste ce rol are acest semineu

Este primul pas si cel mai important deoarece alegerea pe care o vei face va afecta direct  bugetul, designul si functionalitatea acestuia.

Chiar daca cautati un semineu cu un rol pur estetic sau o combinatie intre functionalitate si design recomandarea noastra este sa consultati un arhitect deoarece cel mai indicat este sa faceti si calculele termice necesare. Daca nu tineti cont de specificul imobilului, cum ar fi materialele de constructie, clima din zona si calculele termice riscati sa luati un produs care nu incalzeste suficient de bine, sau din contra, insuficient.

Fa un buget in care sa incluzi si mentenanta

semineu

Elementele care alcatuiesc un semineu sunt:

  • masca de semineu (preturile pleca de la 500 euro)
  • focarul (minim 500 euro)
  • hota de semineu (ascunde racordul intre focar si cosul de fum)

De obicei masca si hota de semineu se construiesc la comanda deoarece fiecare proiect are specificul lui de constructie, precum si faptul ca pot fi folosite materiale deosebite si diverse in functie de ce anume doriti dvs.

Pe langa aceste elemente mai este necesar sa luati in calcul si cosul de fum care in functie de materialele de constructie, transport, manopera, montaj si corset metalic ajunge de obicei la aproximativ 1000 euro.

In final este recomandat sa aflati de la bun inceput si care sunt costurile de mentenanta ale unui semineu, ale cosului de fum precum si costurile cu combustibilul (in functie de combustibilul ales si de calculele termice efectuate anterior