Parchetul masiv – durabilitate si stil

By | November 5, 2013

parchetul-masiv

Parchetul masiv este o solutie pe termen lung

Parchetul masiv este un tip de pardoseala calda foarte des intalnit ca finisaj in special in dormitoare si livinguri. Daca este bine intretinut poate rezista mai mult de un secol deoarece poate fi slefuit si reconditionat, fiind foarte rezistent la uzura. De asemenea, ofera o izolare termica foarte buna, iar gama de produse este foarte variata deoarece placutele se pot aranja si imbina in extrem de multe modalitati.

Pardoseala din realizata din parchet masiv poate fi mata sau lucioasa, in functie de alegerea dvs, si este potrivit atat pentru designuri moderne si clasice, oferind stil si eleganta.

Montaj si intretinere

Extrem de important este sa verificati starea parchetului inainte de montaj pentru a nu prezenta deteriorari si sa fie bine uscat. Daca parchetul masiv nu este bine uscat este posibil ca in timp placutele sa inceapa sa scartaie si sa se miste.

Se recomanda ca inainte de montaj parchetul masiv sa fie lasat 2-3 zile in camera respectica pentru aclimatizare (la fel ca la parchetul laminat) si temperatura in camera sa fie aproximativ 18 grade Celsius. De asemenea, suprafata pe care se monteaza trebuie sa fie curatata si perfect neteda, amorsa sa fie de calitate – optional puteti achizitiona si adeziv etansator antiumezeala.

Pentru intretinere se recomanda produse destinate lemnului si pardoselii din lemn, protejarea de zgarieturi prin amplasarea unor protectori picioarelor mobilierului. Parchetul masiv se reconditioneaza in functie de gradul de deterioare al suprafetei: mai intai se realizeaza reconditionarea acestuia, apoi se rascheteaza, se finiseaza si se lacuieste.

Sfatul nostru este sa cereti recomandarea specialistilor pentru a fi siguri ca materialele si procesul de montaj sunt bine alese deoarece parchetul masiv este o investitie serioasa si eventualele probleme se vor corecta cu mult timp pierdut si costuri ridicate.