Fototapetul – o varianta practica si eleganta pentru decorarea peretilor

By | November 5, 2013

fototapetulFototapetul sau tapetul imprimat

Fototapetul reprezinta o solutie simpla pentru decorarea peretilor si a altor suprafete drepte din casa. Este un tip de tapet care ilustreaza de obicei o fotografie sau o animatie la dimensiunile dorite. Este un tapet lavabil, usor de intretinut si modelele sunt diverse, cu peisaje sau diferite elemente din natura, desene animate si personaje din povesti, modele abstracte, figuri de oameni celebri, etc.

Poate fi aplicat oriunde in locuinta, inclusiv pe mobila, usi, sau alte suprafete ca permit lipirea, fiind necesar un adeziv pe baza de apa. Este utilizat de asemenea in bai si bucatarii deoarece un fototapet de calitate rezista atat la umezeala cat si la aburi si apa.

Fototapetul personalizat

Este unic deoarece asa cum sugereaza numele modelul si dimensiunea sunt alese de client. Pentru ca fototapetul sa fie de calitate este foarte important ca imaginea folosita sa aiba o rezolutie adecvata suprafetei pe care se va aplica.

Fiind personalizat acesta se poate realiza la orice dimensiuni, creand ambiente unice. Imaginile folosite au rezolutii foarte mari, iar dupa prelucrare se aplica la fel ca tapetul obisnuit, in fasii, care variaza in functie de grafica folosita si de dimensiunile suprafetei pe care se aplica.

Montajul este foarte simplu si il puteti monta dvs deoarece nu aveti nevoie de unelte speciale ci doar de adeziv, iar unele cazuri nici de acesta deoarece fototapetul poate fi realizat dintr-un material autoadeziv. Ca la orice model de tapet este important ca peretele sa fie drept, fara denivelari sau impuritati, si este recomandat sa intrebari furnizorul despre modul de aplicare astfel incat sa obtineti rezultatul dorit.